#

Koepelorganisaties

Koepelorganisaties


LYMEC

De European Liberal Youth, afgekort als LYMEC, is een pan-Europese jongerenorganisatie die ernaar streeft om liberale waarden the promoten binnen de EU, in het bijzonder door en als de jongerenorganisatie van de Partij van Europese Liberalen en Democraten (ELDR). De ELDR is onderdeel van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE), de derde fractie in het Europees Parlement.

Met meer dan 210.000 leden afkomstig uit 59 organisaties in 37 landen, bestaat LYMEC uit Member Organizations zoals de Jonge Democraten en Individual Memberships. LYMEC is actief over de volle breedte van het Europese continent en heft als voornaamste doel om een liberaal en federaal Europa te bewerkstelligen.

See full screen

IFLRY

De International Federation of Liberal Youth, afgekort als IFLRY, is de internationale koepelorganisatie van liberale en radicale jongerenorganisaties, zoals de Jonge Democraten. Het is hét platform voor samenwerking tussen liberale en radicale jongerenorganisaties in de wereld.

Het beleid van IFLRY is gebaseerd op het geloof in de universaliteit en ondeelbaarheid van mensenrechten. Als een liberale en radicale organisatie streeft IFRY naar een vrije en tolerante samenleving zonder elke vorm van discriminatie, met gelijke kansen en respect voor het individu en voor minderheden. IFLY gelooft dat deze doelen alleen bereikt kunnen worden in een democratisch systeem.

IFLRY heeft ook een eigen online tijdschrift: de Libel.

 


Klik voor een vergroting

IFLRY Teams

Belarus, Ukraine, Climate Change, Free Trade, Human Rights

Zusterorganisaties

Naast LYMEC en IFLRY, hebben de Jonge Democraten nauw contact met verschillende zusterorganisaties, onder andere RU (Denemarken), JuLis (Duitsland), NUV (Noorwegen), Youth Yabloko (Rusland), de 3H Movement (Turkije) en verschillende organisaties in Tunesië.