Koepelorganisaties

Koepelorganisaties


LYMEC

De European Liberal Youth, afgekort als LYMEC, is een pan-Europese jongerenorganisatie die ernaar streeft om liberale waarden the promoten binnen de EU, in het bijzonder door en als de jongerenorganisatie van de Partij van Europese Liberalen en Democraten (ELDR). De ELDR is onderdeel van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE), de derde fractie in het Europees Parlement.

Met meer dan 210.000 leden afkomstig uit 59 organisaties in 37 landen, bestaat LYMEC uit Member Organizations zoals de Jonge Democraten en Individual Memberships. LYMEC is actief over de volle breedte van het Europese continent en heft als voornaamste doel om een liberaal en federaal Europa te bewerkstelligen.


See full screen

IFLRY

De International Federation of Liberal Youth, afgekort als IFLRY, is de internationale koepelorganisatie van liberale en radicale jongerenorganisaties, zoals de Jonge Democraten. Het is hét platform voor samenwerking tussen liberale en radicale jongerenorganisaties in de wereld.

Het beleid van IFLRY is gebaseerd op het geloof in de universaliteit en ondeelbaarheid van mensenrechten. Als een liberale en radicale organisatie streeft IFRY naar een vrije en tolerante samenleving zonder elke vorm van discriminatie, met gelijke kansen en respect voor het individu en voor minderheden. IFLY gelooft dat deze doelen alleen bereikt kunnen worden in een democratisch systeem.

 


Klik voor een vergroting

IFLRY Teams

Belarus, Ukraine, Climate Change, Free Trade, Human Rights

Zusterorganisaties

Naast LYMEC en IFLRY, hebben de Jonge Democraten nauw contact met verschillende zusterorganisaties, onder andere RU (Denemarken), JuLis (Duitsland), NUV (Noorwegen), Youth Yabloko (Rusland), de 3H Movement (Turkije) en verschillende organisaties in Tunesië.

Weblog Internationaal

Het 38e IFLRY-congres: Een verslag uit Wenen

Van 2 tot 5 april vond het tweejaarlijkse congres plaats van de internationale koepelorganisatie voor liberale jongeren (IFLRY) waar we als JD lid van zijn. Namens de Jonge Democraten was hier een ...

Lees meer...

vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
vrijdag 13 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
vrijdag 03 november 19:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 10 november 18:00
Introweekend - Landelijk
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
vrijdag 02 februari 18:00
ALV79 Wintercongres - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

© 2017 Jonge Democraten