Koepelorganisaties

Koepelorganisaties


LYMEC

De European Liberal Youth, afgekort als LYMEC, is een pan-Europese jongerenorganisatie die ernaar streeft om liberale waarden the promoten binnen de EU, in het bijzonder door en als de jongerenorganisatie van de Partij van Europese Liberalen en Democraten (ELDR). De ELDR is onderdeel van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE), de derde fractie in het Europees Parlement.

Met meer dan 210.000 leden afkomstig uit 59 organisaties in 37 landen, bestaat LYMEC uit Member Organizations zoals de Jonge Democraten en Individual Memberships. LYMEC is actief over de volle breedte van het Europese continent en heft als voornaamste doel om een liberaal en federaal Europa te bewerkstelligen.


See full screen

IFLRY

De International Federation of Liberal Youth, afgekort als IFLRY, is de internationale koepelorganisatie van liberale en radicale jongerenorganisaties, zoals de Jonge Democraten. Het is hét platform voor samenwerking tussen liberale en radicale jongerenorganisaties in de wereld.

Het beleid van IFLRY is gebaseerd op het geloof in de universaliteit en ondeelbaarheid van mensenrechten. Als een liberale en radicale organisatie streeft IFRY naar een vrije en tolerante samenleving zonder elke vorm van discriminatie, met gelijke kansen en respect voor het individu en voor minderheden. IFLY gelooft dat deze doelen alleen bereikt kunnen worden in een democratisch systeem.

IFLRY heeft ook een eigen online tijdschrift: de Libel.

 


Klik voor een vergroting

IFLRY Teams

Belarus, Ukraine, Climate Change, Free Trade, Human Rights

Zusterorganisaties

Naast LYMEC en IFLRY, hebben de Jonge Democraten nauw contact met verschillende zusterorganisaties, onder andere RU (Denemarken), JuLis (Duitsland), NUV (Noorwegen), Youth Yabloko (Rusland), de 3H Movement (Turkije) en verschillende organisaties in Tunesië.

Weblog Internationaal

Het 38e IFLRY-congres: Een verslag uit Wenen

Van 2 tot 5 april vond het tweejaarlijkse congres plaats van de internationale koepelorganisatie voor liberale jongeren (IFLRY) waar we als JD lid van zijn. Namens de Jonge Democraten was hier een ...

Lees meer...

zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 02 december 11:00
PI-Dag - Politiek Inhoudelijke Dag - Landelijk
donderdag 07 december 19:30
Schrijfmarathon voor Amnesty - Landelijk
donderdag 14 december 12:00
IFLRY Congres - Landelijk
vrijdag 15 december 17:00
BBBB Arnhem-Nijmegen - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
zaterdag 16 december 18:00
Kerstgala - Landelijk
zondag 17 december 15:00
Zondag met FemDem - Landelijk
vrijdag 05 januari 19:00
Nieuwjaarsborrel & Kick-off Campagne #GR2018 - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

© 2017 Jonge Democraten