#

Word actief!

Word actief!

Hier vind je een overzicht van de verschillende manieren om actief te worden bij de JD Internationaal.

 

Activiteiten

Er zijn regelmatig verschillende activiteiten op het gebied van internationale politiek in binnen- en buitenland. Houd hiervoor de agenda in de gaten!

 

Teams

Binnen de Jonge Democraten zijn er verschillende internationale teams actief. Ben je benieuwd welke dit zijn en wat ze precies willen bereiken?  Kijk hier voor een overzicht.

 

Werkgroep BuZa (Buitenlandse Zaken)

Wil jij je bezighouden met buitenlands beleid, een bepaalde resolutie voor een JD- of internationaal congres? Dan is de werkgroep BuZa misschien iets voor jou! Deze werkgroep, onder leiding van portefeuillehouder Daan Eijwoudt, houdt zich op inhoudelijk vlak bezig met een scala aan internationale onderwerpen en heeft grote invloed over de mening van JD wat betreft internationale politiek.

Heb je interesse in het deelnemen aan dit team of zit je toch nog met enkele vragen? E-mail dan naar Friso Bonga (ph.buza@jd.nl).

 

Twinning

Verschillende afdelingen gaan regelmatig op Twinning - een uitwisseling met een zusterorganisatie in het buitenland. Heb jij interesse om mee te gaan op een twinning of zou je graag iets willen organiseren? Neem dan contact op met je afdelingsbestuur. 

 

Studiereis

Naast twinnings kan je ook mee op studiereizen! Dit zijn reizen, meestal georganiseerd door de landelijke werkgroepen (al hoeft dat niet per se), die om een specifiek thema draaien. Het doel van een studiereis is om via het bezoeken van landen meer van deze thema's te weten te komen. Zo is bijvoorbeeld de werkgroep Economie naar Londen afgereisd om meer van de financiële sector te weten te komen en heeft een enthousiast groepje leden een reis naar Israël en Palestina georganiseerd om meer van het conflict te weten te komen.

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van een studiereis? Kijk of er mogelijkheden liggen bij landelijke werkgroepen van jouw interesse, of kom zelf met een goed idee aan bij het Bestuurslid Internationaal (internationaal@jd.nl).

 

Koepelorganisaties

Bij onze internationale en Europese koepelorganisaties zijn er ook vele mogelijkheden om actief te worden. Zo heeft LYMEC een levendig blad - Libertas

Daarnaast bestaan er bij IFLRY verschillende inhoudelijke teams, onder andere gefocust op: Cuba, Belarus, Free Trade en Climate Change. 

Ook worden de congressen van beide koepelorganisaties altijd door een delegatie van de Jonge Democraten bezocht. Als een congres aanstaande is, verschijnt op de website een oproep om je aan te melden voor deze delegatie!

 

Eigen idee?

De JD Internationaal staat altijd open voor nieuwe ideeën en uitdagingen. Heb je een geniaal idee, een interessant internationaal contact, een goed idee voor een politieke reis of een idee voor een nieuw internationaal team? E-mail dan vooral naar het Bestuurslid Internationaal, Laura Neijenhuis (internationaal@jd.nl).